Ekonomi

Bernstein Tesla Analizi: ‘Tam Sürücüsüz Teknoloji Yayılımı 5 ila 10 Yıl Uzakta’

Tesla’nın (TSLA) otonom sürüş teknolojisine tamamen bağlı olmasıyla birlikte Bernstein analistleri Çarşamba günü yayınladıkları bir raporda, Tam Otonom Sürüş (FSD) teknolojisinin yaygın kullanımının beş ila on yıl içinde gerçekleşeceğini tahmin ettiklerini belirtti.

Tesla, Salı günü piyasa kapandıktan sonra en son üç aylık mali sonuçlarını açıkladı ve analistlerin ortalama tahminlerini karşılamayan kazançlar elde etti.

Bernstein, Elon Musk’ın FSD teknolojisinin zaman çizelgesi konusunda sürekli olarak aşırı iyimserlik gösterdiğini kabul etti.

Bununla birlikte, Musk’ın ‘önemli yasal engellerin ortaya çıkmayacağı’ inancına rağmen, analistler, düzenleyici kurumların, FSD teknolojisinin çok çeşitli koşullar altında insan sürücülerden daha güvenli olduğu kanıtlandıktan sonra bile benimsenmesi için sınırlayıcı bir faktör olarak hareket edebileceği görüşünü sürdürmektedir.

Bernstein, “Bu alandaki düzenleyici onayın yavaş ilerlediğini de gözlemliyoruz” dedi. “Düzenleyici kurumlar Tesla’nın otonom araçları kamuya açık yollarda test etme sürecini henüz başlatmadığını belirttiler, bu da hem FSD’nin hem de kapsamlı bir otonom araç çağırma hizmetinin gerçekleşmesinin birkaç yıl uzakta olabileceği anlamına geliyor.”

Ayrıca firma, FSD teknolojisi pazarının “tek bir şirketin hakimiyetinde olmayabileceği ve Tesla’nın bu hakim kuruluş olup olmayacağının belirsiz olduğu” görüşünü savunuyor.

Bernstein, “Alternatif otonom sürüş teknolojileri geliştiren çeşitli teknoloji firmaları, otomotiv üreticileri ve iyi sermayeli yeni girişimler göz önüne alındığında, FSD teknolojisi pazarının tek bir şirket tarafından domine edilmeyebileceğinden şüpheleniyoruz” dedi.

“FSD teknolojisi pazarı tek bir şirketin hakim olduğu bir pazar haline gelse bile, özellikle Tesla’nın henüz Seviye 3 otonom sürüş sistemi geliştirmemiş olması (oysa tam otonom bir taksi hizmeti muhtemelen Seviye 4 gerektirecektir) ve manuel müdahalelerin sıklığı gibi kritik otonom sürüş performans göstergelerinde önde gelen kuruluşların gerisinde kalmaya devam etmesi nedeniyle Tesla’nın bu şirket olup olmayacağı belirsizliğini korumaktadır.”

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş ve çevrilmiştir ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla ayrıntı için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

merzifon-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu