Teknoloji

Samsung’un ‘Yarın İçin Çöz’ yarışmasına başvuru süresi 16 Şubat’a kadar uzatıldı

Samsung Electronics Türkiye ve Habitat Derneği işbirliğiyle düzenlenen ve gençlerin toplumsal sorunlara yenilikçi çözümler bulmasına yardımcı olmayı amaçlayan “Yarını Çöz” yarışının başvuru tarihi 16 Şubat 2024’e kadar uzatıldı. 8-12 Şubat tarihleri ​​arasında tüm öğrenciler Gençlerin toplumun en acil sorunlarına projeleri ile çözüm ürettiği programa sınıf öğrencileri katılabiliyor.

  Samsung Electronics Türkiye ve Habitat Derneği’nin katılımıyla düzenlenen Yarını Çöz yarışmasında her yıl gençlerin toplumsal sorunlara yenilikçi ve yaratıcı çözümler üretmelerini teşvik eden projeleri değerlendiriliyor. STEM alanına ilgi ve becerilerin artırılmasını amaçlayan bu program sayesinde gençlerin yaşadıkları dünyayı daha iyi anlamaları ve toplumda kritik beceriler kazanmaları amaçlanıyor. Program aynı zamanda katılımcılara çevreleri hakkında daha derin bilgi edinme fırsatı sunarken, eleştirel düşünme, yaratıcılık, iletişim ve işbirliği gibi değerli becerilerin geliştirilmesinde de destek oluyor.

 

Son başvuru tarihi 16 Şubat

Bu yıl mayıs ayında üçüncüsü gerçekleştirilecek Yarını Çöz yarışına katılım için son başvuru tarihi 16 Şubat’a kadar uzatıldı. “Yarını Çöz” yarışmasına 8-12. sınıf öğrencileri katılabilecek. En az 2, en fazla 4 kişilik gruplar oluşturularak program yapılır. Finali mayıs ayında yapılacak yarışmada, kazanan takımlardan birinci gruba 100.000 TL, ikinci gruba 80.000 TL, üçüncü takıma ise 50.000 TL değerinde konaklama kuponu verilecek. shop.samsung.com/tr/ adresinden faydalanabilirler.

 

Programın ana temaları “İnsanlık” ve “Gezegenimiz” olarak belirlendi.

Bu yılın “İnsanlık” teması altında öğrencilerin “Sağlık ve Refah”, “Çeşitlilik, Eşitlik ve Katılım”, “Herkes için Erişilebilirlik” ve “” gibi alanlarda toplumun acil sorunlarına çözüm bulma becerilerinin geliştirilmesi amaçlanıyor. Kaliteli eğitim”. “Gezegenimiz” teması ise “İklim Eylemi”, “Döngüsel Ekonomi”, “Temiz ve Yenilenebilir Enerji”, “Afet Odaklı Çözümler” gibi çevresel konulara odaklanıyor. Bu temayla program, gençlerin bu konulardaki farkındalığını artırmayı ve gezegenimizin geleceğini korumak için gerekli becerileri geliştirmeyi amaçlıyor. Böylece “Yarın İçin Çöz” programı hem insanlık hem de dünyamız için daha sürdürülebilir bir gelecek yaratma vizyonunu benimsiyor.

 

Geçtiğimiz yıl 56 farklı ilde 173 eğitmen gençlere eğitim verdi.

“Yarın İçin Çöz” yarışı kapsamında “Tasarım Odaklı Düşünme Atölyesi”nde öğrencilere ve istekli eğitmenlere özel eğitimler veriliyor. Bu eğitim süreci beş temel adımdan oluşan tasarım odaklı düşünmeyi kapsar ve bu adımlar; Bunlar; empati yapma, problemi tanımlama, fikir geliştirme, prototip oluşturma ve test etme olarak sıralanıyor. Stanford Üniversitesi’nin “Bütünleşik Tasarım Eğitiminde Tasarım Odaklı Düşünme” programından esinlenerek hazırlanan bu eğitimler, Türkiye’nin dört bir yanındaki gençlerden büyük ilgi gördü. Programın ikinci yılında 56 farklı ilde 173 eğitmen gençlere “Tasarım Odaklı Düşünme” eğitimi verdi. Samsung ve Habitat Derneği de yarı final aşamasına gelen öğrencilere mentorluk desteği sağlayarak projelerinin geliştirilmesine katkıda bulunuyor. Son aşamada öğrencilere verilen Sunum Teknikleri Eğitimi, projelerini daha aktif sunmalarına yardımcı olur.

Programa başvurular 16 Şubat 2024 tarihine kadar samsung.com/tr/solve-for-tomorrow/ web sitesi üzerinden yapılabilecek.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haberhaskoy.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu