Ekonomi

Air France-KLM, maliyetlerin artmasıyla ilk çeyrekte daha büyük zarar açıkladı

Air France-KLM, analistlerin beklentilerini aşan 489 milyon Avro (524,31 milyon $) tutarında bir ilk çeyrek işletme zararı bildirdi. Havayolu grubu, Hollanda’daki iştiraki KLM’deki önemli müşteri tazminat ödemeleri ve ek tek seferlik personel ödemeleri de dahil olmak üzere önemli zorluklarla karşılaştı. Bu faktörler şirketin tahmin edilen 424 milyon Avroluk zararın altında kalan mali performansına katkıda bulundu.

Avrupa’daki havacılık sektörü, işgücü kesintileri ve jeopolitik sorunlar nedeniyle artan giderlerle boğuşuyor. Nisan ayının başlarında, Alman Lufthansa da grev eylemleriyle ilgili bir kar uyarısı yayınladı. Bu olumsuzluklara rağmen Air France-KLM, maliyetlerin ilk çeyrekte %4’e yükselmesine rağmen, 2024 mali yılı için birim maliyet artışını %1-2 arasında tutma taahhüdünü yineledi.

Air France-KLM İcra Kurulu Başkanı Ben Smith, bu aksaklıkların özellikle yavaşlayan kargo işleri nedeniyle şirketin işletme geliri üzerindeki etkisini kabul etti. “Beklediğimiz gibi, faaliyet gelirimiz kesinti maliyetlerinden ve yavaşlayan kargo işinden etkilendi. Yine de 2024 birim maliyet görünümümüze ulaşma kabiliyetimize olan güvenimizi koruyoruz” dedi.

Grubun net geliri de beklentilerin altında kaldı ve analistlerin 407 milyon Avro zarar beklentisine karşın 480 milyon Avro (559,69 milyon $) zarar açıkladı. KLM’de özellikle Aralık 2023’ten Mart başına kadar yaşanan operasyonel zorluklar, yaklaşık 50 milyon Avro tutarında müşteri tazminat maliyetine yol açtı. Havayolu ayrıca tedarikçilerden ve hava trafik kontrol hizmetlerinden kaynaklanan artan maliyetlerle karşı karşıya kaldı.

Air France-KLM’nin mali sonuçları, karmaşık bir faaliyet ortamında havayollarının karşılaştığı süregelen zorlukları yansıtmaktadır. Bu zorluklara rağmen, şirket önümüzdeki yıl için maliyet kontrol hedeflerini sabit tutuyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

sariz-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu