Haber

Ticaret’ten otomotiv reklam kısıtlaması

ANKARA (İGFA) –Ticaret Bakanlığı olarak, İkinci El Motorlu Taşıtların Ticaretine İlişkin Yönetmelikte yapılan değişiklikle, ikinci el motorlu taşıtların üretici veya dağıtıcı tarafından tavsiye edilen cari satış fiyatının üzerinde bir fiyatla pazarlanması 1 Ocak 2024 tarihine kadar yasaklanmıştır.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, reklam kısıtlaması yürürlüğe girmeden önce reklam platformlarında yönetmeliğe aykırı 20 binden fazla reklam bulunduğu belirtildi.

Yapılan açıklamada, son incelemede bu sayının 5 bine düştüğü kaydedildi.

İkinci El Motorlu Taşıtların Ticaretine Dair Yönetmelikte yapılan değişiklikle, ikinci el motorlu taşıtların üretici veya dağıtıcı tarafından önerilen cari satış fiyatının üzerinde bir fiyatla pazarlanmasının 1 Ocak 2024 tarihine kadar yasak olduğu hatırlatılan açıklamada, Yönetmeliğin yürürlüğe girmesinden önce reklam platformlarında yayınlanan kişisel ve ticari bireysel ve ticari reklamların toplam sayısının 20 binin üzerinde olduğu belirlendi. Reklam platformları tarafından üyelerine yapılan uyarı ve bildirimler ile Bakanlığımız tarafından kamuoyuna yapılan bilgilendirmeler sonucunda, yönetmeliğin yürürlüğe girdiği 15 Temmuz 2023 tarihi itibariyle bu sayının 7 bine düştüğü görülmüştür. Yapılan son incelemede, söz konusu yönetmeliğe aykırı olabilecek toplam ilan sayısının 5 binin altına düştüğü anlaşıldı.

Bakanlıkça reklam platformlarının incelendiği ve bu kapsamda cezai işlem başlatıldığı belirtilen açıklamada, “Soruşturma sonucunda kısıtlamaya aykırı ilan yayınlayan gerçek ve tüzel kişiler hakkında 300 bin TL’ye kadar idari para cezası uygulanıyor. Bu cezaların muhataplarına tebligat süreci başlamış ve devam ediyor.” kelimeler yer aldı.

haber-cavdarhisar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu