Sağlık

İyi korunan sağlıklı bir beyne ihtiyacımız var

“Sağlıklı bir toplum yaratmanın ancak beyin sağlığı iyi olan bireylerle mümkün olacağı açıktır.” diyen Liv Hospital Nöroloji Bölümü Prof. Dr. Ayhan Öztürk, 22 Temmuz Dünya Beyin Günü vesilesiyle akıl ve beyin sağlığının değerine dikkat çekiyor.
 

En değerli şey aslında ruh ve beyin sağlığı

Yaşadığımız yüzyıl, son pandemi örneğinde de açıkça görüldüğü gibi, insanlığın kaderini muhtemelen belirleyecek kararları ve tutumları alması gereken bir yüzyıl gibi görünüyor. Aslında insanlığın bu yüzyılı daha az hasarla ve olumlu sonuçlarla atlatabilmesi için gerekli olan en kıymetli şey akıl ve beyin sağlığı olacaktır.

Beyin sağlığı iyi olan bireylerle mümkündür.

Sağlıklı bir toplum yaratmanın ancak beyin sağlığı iyi olan bireylerle mümkün olacağı açıktır. Aslında nörolojik hastalıkların dünyadaki dağılımı ve sıklığı incelenirse beyin sağlığına neden dikkat edilmesi gerektiği daha doğru bir şekilde anlaşılacaktır.

Farkındalık yaratmak önemli

İnsidansı yüksek olan hastalıkları dahil etmesek de özellikle ağrı gibi semptomları olan, epilepsi, Alzheimer hastalığı, Parkinson hastalığı gibi nörolojik hastalıklar ve yüksek prevalansı ile toplumun büyük bir bölümünü etkileyen serebrovasküler hastalıklar, beyin sağlığına yönelik bu bilinçlendirme çabasının açık nedenidir.

Sağlıklı beyin önemli

Dünyamız eşsizdir ve bize bırakılmıştır ve çocuklarımıza bırakacağımız bir miras düşüncesiyle yaklaştığımızda, çağımızın hızlı analiz özelliğinden dolayı sorunlar ne kadar büyük olursa olsun, çağımızın tek gereksiniminin doğru korunan ve sağlıklı bir beyin olduğunu unutmamalıyız.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu