Ekonomi

Techint, US Steel varlıkları için potansiyel lider teklif sahibi olarak ortaya çıkıyor

US Steel (NYSE: Techint’in US Steel’in varlıklarının %90’ına kadarını satın alma ilgisi, onu devam eden ihale sürecinde değerli bir rakip olarak konumlandırdı. Bu gelişme, US Steel’in hisse değerinde kısmi bir artışa yol açtı ve hisseler %0,6 arttı. .

Nucor (NYSE:NUE) gibi diğer şirketler de US Steel’in varlıklarının önemli bir kısmıyla ilgilendiklerini ifade etti. Nucor, varlıklarda daha büyük bir hisse satın almak için Stelco veya Steel Dynamics (NASDAQ:STLD) ile bir yan kuruluş kurmayı düşünüyor. İhale sürecinin ortasında US Steel, başta BT operasyonları olmak üzere 105 çalışanın işten çıkarılması yönünde önceden bildirimde bulundu. Bu atılım, satış sonrası işten çıkarmaları öngören yeniden yapılanma çabalarının bir parçası.

Cleveland-Cliffs daha önce Ağustos ayında US Steel için 7,3 milyar$’lık bir teklifte bulunmuştu. Ancak bu teklif US Steel tarafından reddedildi ve bunun üzerine US Steel resmi bir inceleme süreci başlattı ve çok sayıda üçüncü tarafla zımni anlaşmalar imzaladı. Bu sürecin bir parçası olarak Cleveland-Cliffs, 1 Aralık’ta sona erecek bir gizlilik ve duraklama anlaşması imzaladı.

Bloomberg’e göre, US Steel’in varlıklarına yönelik son teklifler önümüzdeki hafta yapılması planlanan saha ziyaretlerinin ardından verilecek. Satışın kasım ayı sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

bahce-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu