Haber

Karatay’dan 25 milyon TL’lik yeni yatırım

Konya merkez Karatay İlçe Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı 25 milyon TL’ye mal olan Doğuş Park, Hamzaoğlu Park 1. Etap, Mengene, Başak ve Doğuş Mahalle Konakları’nın açılışı törenle yapıldı.

Karatay’a yakışır yaşam alanları kazandırmaya devam eden Karatay Belediyesi, Hamzaoğlu Park ve Doğuş Park 1. Etap ile Mengene, Başak ve Doğuş Mahallelerine kazandırdığı Konakları kapsayan 23 bin metrekarelik yeşil kuşağın toplu açılışını gerçekleştirdi. Doğuş Park, Hamzaoğlu Parkı 1. etap ve Mahalle Konakları’nın toplu açılış töreninde konuşan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; Karatay’ın marka değerine değer katacak yatırımlara yenilerini eklediklerini söyledi.

“Karatay’a hizmet etmekten heyecan duyuyoruz”

Açılışı yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Başkan Kılca, “Doğuş ve Hamzaoğlu Mahallelerimize kazandırdığımız 1. ve 2. Başak Mahallemize kazandırdığımız Köşk, Millet Kıraathanesi ve sosyal tesislerimiz.Karatay Belediyesi olarak her bir ilçemizi yeni hizmetlerle buluşturmanın heyecanını yaşıyoruz. Piyasanın ‘Allah razı olsun’ dilekleri bizim kararlılığımızı ve heyecanımızı daha da artırıyor.Vatandaşlarımızın dualarında yer almak en büyük menfaatimizdir.Bizi her zaman diri tutar, yeniler ve iki günümüzü kurtarır. birbirinden ayıran büyük bir heyecan.7’den 70’e tüm hemşehrilerimizin istek, beklenti ve ihtiyaçlarını karşılayan hizmetler üretmenin derdindeyiz. Karataylı olmak Altyapı ve üstyapıdan çevre düzenlemelerine, kültürden sosyal projelere, eğitimden sağlık hizmetlerine kadar birçok alanda eş zamanlı çalışmalar yürütüyoruz. Doğuş Mahallemize kazandırdığımız parkımız; 5781 metrekare çim alan, 632 metre yürüyüş yolu ve 1561 metrekare koşu parkuru, basketbol sahası, kamelyalar, çocuk oyun alanları, fitness alanı ve halı alanından oluşmaktadır. Bu parkın şu anki maliyeti 6 milyon 670 bin lira. Hamzaoğlu Mahallesi Parkı 1. Etap Parkımız; 6785 metrekare çim alan, yürüyüş yolu, 553 metre koşu parkuru, kamelyalar ve benchlerden oluşuyor. Bu parkın maliyeti 8 milyon 386 bin lira. Hamzaoğlu Mahalle Parkımızın ikinci etabı ise; 3600 metrekare çim alan, yürüyüş yolu, 450 metre koşu parkuru, basketbol sahası, fitness, trambolin ve çocuk oyun alanları ile kamelyalardan oluşmaktadır. Toplam maliyeti 7 milyon 188 bin lira” dedi.

“Karatay’ın her noktasına hizmet veriyoruz”

Bölge halkının talep ve önerilerine uygun ekipmanlarla zenginleştirilmiş yatırımları Karatay’a kazandırmaktan mutluluk duyduklarını belirten Hasan Kılca; Karatay’ın her noktasına hizmet ettiklerine dikkat çekti. Mahalle Konakları, Muhtar Evi, Millet Kıraathanesi ve dükkanlar hakkında bilgi veren Lider Hasan Kılca, “Emekli Köşkleri ve Muhtar Evlerimiz için Mengene Mahallemizde yapımını tamamladığımız köşkümüzün toplam maliyeti 2 milyon 950 bin 950 lira. bin lira Emekli Köşkü Millet Kıraathane ve Muhtar Konutu 212 metrekare Şantiye içerisinde Emekli Köşkü, Muhtar Konutu ve Millet Kahvesinden oluşmaktadır.Yeniden Doğuş Mahallemizde yapımını tamamladığımız Emekli Köşkü ve Muhtar Konutu inşaatı tamamlanmıştır. 167 metrekare alan üzerinde Emekli Köşkü, Muhtar Konutu ve Çay Evi olarak projelendirildi.Toplam maliyeti 2 milyon 200 bin lira.Son olarak Başak Mahallesi’nde tamamladığımız ve 200 metrekarelik alana inşa ettiğimiz dükkanlarımız ​​100 metrekare maliyet 1 milyon 700 bin TL Mahallelerimize kazandırılan parklarla birlikte 3 tesisimizin toplam maliyeti 25 milyon TL Kentsel dönüşümler tamamlandıkça parklarımızı yapmaya devam edeceğiz. Bu yıl Hamzaoğlu Parkımızın ikinci etabını yapmaya devam edeceğiz. ve parkın 1. etabını da Mengene Mahallemizde tamamlayacağız. Çocuklarımız parklarda sağlıklı bir şekilde oynayarak hayal güçlerini geliştirecekler. Bu parkları çocuklarımıza adadık. Açılışını yaptığımız yatırımlar sadece tesis ya da parklarla sınırlı değil. Çünkü bunlar şehrimizin, ilçemizin ve mahallemizin kalbidir. Bu keyifli günümüzde yanımızda olan herkese teşekkür ediyor, yeni yatırımlarımızın Konya’mıza hayırlı olmasını diliyorum.”

“Karatay’da her gün yeni bir yatırım hizmete giriyor”

AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, “Karatay’da her geçen gün yeni bir yatırım hizmete giriyor. Altyapı-üstyapı, park, yeşillendirme, kültür, eğitim ve daha birçok alanda Hasan Başkanımız Karatay’ın güzelleşmesi için çalışıyor. yatırımlar Karataylılarındır.Daha modern bir ilçede yaşaması için.Tüm bu hizmetlerin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Karatay’da geleceğe yönelik çalışmaların yürütüldüğünü vurgulayan Refah Partisi Konya Milletvekili Ali Yüksel, “Hasan Önderimiz geleceğimize ve insanlığa hayırlı güzel bir yatırım ortaya koydu. Kendisini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”

Karatay’ın altyapı, üstyapı, çevre ve yeşil alan çalışmalarının yanı sıra eğitim, kültür, sanat ve sporBirçok yatırım ve daha birçok yatırımla modern bir görünüme kavuştuğunu ifade eden AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya emeklerinden dolayı teşekkür etti.

Hamzaoğlu Park 1. Etap, Doğuş Park ve Mengene, Başak, Doğuş Mahallelerinin toplu açılış törenine AK Parti İlçe İdare Kurulu Üyeleri, Karatay Belediyesi Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Karatay’da mahalle şenlikleri devam ediyor

Doğuş Mahallesi’nde 3 değerli hizmetini hizmete açan Karatay Belediyesi, törenin ardından ‘Karatay Mahalle Şenlikleri’nde vatandaşları buluşturdu. Açılış programına katılan 7’den 70’e Karataylılar, kendileri için hazırlanan tiyatro ve canlı animasyon gösterileri, oyunlar, yarışlar, gösteri sanatları, atölyeler ve çeşitli ikramlarla unutulmaz bir akşam geçirdiler. – KONYA

haber-kazimkarabekir.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu