Haber

Sibel Özdemir: “Alevi Yurttaşlarımızın, Kurumlarının Anayasal ve Eşit Yurttaşlık Temelinde İnanç ve İbadetleriyle İlgili Ortaklaştığı Talepleri Bu…

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, “Alevi yurttaşlarımızın Alevi kurumlarının anayasal ve eşit yurttaşlık temelinde inanç ve ibadetleriyle ilgili ortaklaştığı talepleri yirmi yıllık bu iktidar döneminde maalesef bir kez daha dikkate alınmadı. Şeffaf ve katılımcı bir anlayışla hazırlayacağımız müstakil, özel bir kanunla Alevi yurttaşlarımızın ortaklaştığı taleplerini karşılamamız gerektiğini, bu beklenti ve ihtiyacı Genel Kurulun gündemine tekrar sunmak istiyorum” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, cemevleri ile ilgili yasal düzenlemelerin de yer aldığı ‘torba kanun’ teklifi görüşmelerine ait TBMM Genel Heyeti’nde konuştu. Özdemir şunları kaydetti:

“ALEVİ KURUMLARININ EŞİT YURTTAŞLIK TEMELİNDE İNANÇ VE İBADETLERİYLE İLGİLİ ORTAKLAŞTIĞI TALEPLERİ BİR KEZ DAHA DİKKATE ALINMADI”

“Alevi yurttaşlarımızın Alevi kurumlarının anayasal ve eşit yurttaşlık temelinde inanç ve ibadetleriyle ilgili ortaklaştığı talepleri yirmi yıllık bu iktidar periyodunda maalesef bir defa daha dikkate alınmadı. Gerek hazırlık süreci gerek prosedürü, kapsamı bakımından torba yasaya konulan kanun hususları Alevi yurttaşlarımızın taleplerini karşılamamıştır. Alevi örgütleri tekrar bu hafta sonu tüm Türkiye’de yaptıkları açıklamalarıyla teklifin bu haliyle Meclis’ten kabul edilmemesi davetinde bulundular, lakin ilettikleri talepleri beklentilerini kapsamayan bu torba kanun bugün Genel Kurul’da kabul edilecek. Ben tekrar vurgulamak istiyorum: Alevi yurttaşlarımızın eşit yurttaşlık temelindeki haklı taleplerini şeffaf ve katılımcı bir anlayışla hazırlayacağımız müstakil, özel bir kanunla karşılamamız gerektiğini, bu beklenti ve ihtiyacı Genel Kurul’un gündemine ben tekrar sunmak istiyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu