Haber

San Francisco’da ‘öldürücü güce’ sahip robotlar verildi

San Francisco Polis Departmanı’nın (SFPD), robotların polis ve sivil ölümlerini önlemek ve tehlikeli zanlıları etkisiz hale getirmek için “ölümcül güç” kullanmasına izin veren yasa tasarısı, şehrin kontrol dairesi tarafından onaylandı.

Sputnik’in haberine göre Yetkililer, robotlara bu yetkiyi verirken tepki çekerken, robotların ancak aşırı durumlarda kullanılacağını söyledi. Polis memurları, tehlikeli durumlarda robotları kontrol edecek.

Şehir yetkilileri robotların insan kontrolünde olduğunu bildirse de tek tuşla insanları öldürmenin mümkün olması eleştirilere neden oldu. Özellikle karar sürecinde insan faktörünün bulunmaması “kaygan zemin” olarak nitelendirildi.

PATLAYICI YÜKLER KULLANILABİLİR

SFPD, artık ölümcül kapasiteye sahip robotlara sahip olmadığını söyledi. Bir polis sözcüsü, “Robotlar, şiddet, silah veya tehlikeli kazıklar içeren müstahkem yapıları atlatmak için potansiyel olarak patlayıcı yükler ile donatılabilir.” birçok kişiyi yaralayan bir keskin nişancıyı etkisiz hale getirmek için C-4 ile donatılmış bir robot kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu