Haber

MEB: Etkileşimli tahta yaygınlaşıyor

ANKARA (İGFA) –Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğrenme süreçlerinin teknolojik altyapı ile desteklenmesi amacıyla Eğitimde FATİH Projesi kapsamında bugüne kadar toplam 545 bin 691 derslikte 23 bin interaktif tahtanın öğrenci ve öğretmenlerin hizmetinde olacağını kaydetti. 2022’nin sonu.

İnternet ve çeşitlendirilmiş bilişim teknolojilerinin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de bir eğitim aracı olarak temel ihtiyaçlar arasında yer aldığını belirten Özer, FATİH Projesi’nin 2011 yılında kamu yatırım programına dahil edilerek başlatıldığını hatırlattı.

Bakan Özer şunları söyledi:

“Eylül 2012’den itibaren tedarik, kurulum, bakım ve onarım süreçleri üç aşamada gerçekleştirilen etkileşimli tahtalar, öğrencilerimizin liselerden başlayarak ortaokul ve ilkokullarda bilgisayar destekli eğitim almalarını sağlamıştır. Hem bilgiye erişim hem de eleştirel düşünme ve öğrenme sürecine internet Bu kapsamda 23 bin heyet ile Eğitimde FATİH Projesi kapsamında toplam 545 bin 691 derslikte etkileşimli tahtalar öğrenci ve öğretmenlerimizin hizmetinde olacak. Böylece örgün eğitim veren tüm resmi okullarımızda dersliklerin yüzde 90’ı etkileşimli tahta ile tanışmış oldu. Yarım milyonu aşan Türkiye, teknoloji kullanımında dünyanın önde gelen ülkeleri arasına girdi. eğitimde bir alanda daha ogy var.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu