Teknoloji

Meta, Kanadalı Kullanıcıların Facebook ve Instagram’daki Haber İçeriğine Erişimini Engellemeye Başlıyor

Teknoloji devi Meta Perşembe günü yaptığı duyuruda, Haziran ayı sonuna kadar devam edecek kesintili bir testin modülü olarak bazı Kanadalı kullanıcıların Facebook ve Instagram’da yer alacağını duyurdu. haber içeriklerine erişimin kalıcı olarak engelleneceğini duyurdu.

Bu engelleme kararı, Kanada hükümeti tarafından teknoloji devlerinin çevrimiçi haber içeriğini bağlaması veya başka bir şekilde yeniden kullanması için verilmiştir. ödeme yapan yayıncılar gerektirecekTasarıya tepki olarak ortaya çıktı.

Erişim çılgınlığı dün başladı ve Kanada Kültür Bakanı Meta’nın hamlesini eleştiriyor

Çevrimiçi Haber Hukuku Bill C-18 olarak bilinen Bill C-18, şu anda Senato’da görüşülüyor ve bu ayın sonunda yürürlüğe girebilir. Meta ayrıca, yasa tasarısı geçerse Kanadalıların Facebook ve Instagram’daki haber içeriğine erişimini kalıcı olarak engellemeye hazır olduğunu söyledi.

Şu anda rastgele seçilen Kanadalı kullanıcılar, Kanada haber içeriğini Instagram veya Facebook’ta görüntüleyemeyecek veya paylaşamayacak. erişim engeli, makalelere, kısa biçimli videolara veya 24 saat sonra kaybolan fotoğraf ve videolara yönelik haber bağlantıları içerebilir. New York Times veya BBC gibi uluslararası haber şirketlerinin içerikleri rastgele seçilirse, test sırasında Kanada’da engellenebilirler.

Kanada Kültür Bakanı Pablo Rodriguez, Meta’nın atılımını “hayal kırıklığı” olarak nitelendirdi ve Kanadalıların bu taktikleri kullandığını söyledi. korkmayacak belirtilmiş. Geçen hafta bu testin başlayacağı belirtilmişti. Yasanın geçmesi halinde erişim itirazının kalıcı olacağı da Meta tarafından belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu