Haber

İmamoğlu’ndan “CHP’de Lider Değişikliği” Açıklaması: “Partide Parti İçi Sorunlar, Kamuya Açılması Gereken Süreçler…

HABER: ÇAĞATAN AKYOL – Kamera: ADEM KARABAYIR

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “16 milyonluk bir şehrin belediye başkanıyım. bu çabanın en öncüsü.Bu nedenle bu eksende bu kadar arkamıza yaslanalım, uzaktan izleyelim şeklinde bir insan olamam.Parti içi sorunlar şeklinde bir insan olamam. Süreci en üst düzeyde ilgi ve alaka ile takip edecek, neredeyse saniye saniye analiz edip analiz edecek ve gerektiğinde sesini yükseltecek olan . dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Vakfı tarafından düzenlenen ve 90 bin aileye ulaştırılmak üzere Bakırköy’den 4’üncü kez düzenlenen konserve dağıtımının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“SİYASİ YÖNETİMDE ÇOK GÜÇLÜ VE FARKLI ADIMLARA İHTİYACIM VAR”

CHP’de başlattığı değişim çağrısının ardından “İktidar Değiştir” sitesindeki görüşleri değerlendiren İmamoğlu, “Devam ediyoruz. Çalışıyoruz. Yani büyük bir ekibimiz var. Çok özel, yeni bir dünyadan bahsediyoruz.” hem akademik hem de siyasi açıdan merak uyandıran, ülkemizin geleceği, partimizin geleceği. “Biz hep en iyi şeylerden bahsediyoruz. Türkiye muhtaç durumda. Bugün bahsettiğim ekonomik şartlar, ortamlar, çok akılcı politikalar ülkemizin ihtiyacı. Siyasi anlamda çok güçlü ve farklı adımlara ihtiyacı var. Aksi takdirde gençlerle siyaset konuşamayacak hale geleceğiz” dedi.

“GERİ BIRAKALIM, UZAKTAN GÖRÜNTÜ MODUNDA İYİ BİR İNSAN OLAMAM”

İmamoğlu, toplumun liderini değiştirme mesajına ilişkin şunları söyledi:

“Biz bunları izliyoruz. Bu adettir. Dolayısıyla her sese kulak vermek zorundayız. Ben 16 milyonluk bir şehrin belediye başkanıyım. Türk siyaseti adına da emeği geçen biriyim.” Ben bu çabanın en öncüsü olan Cumhuriyet Halk Partisi mensubuyum, formda bir insan olamam, bu kadar arkamıza yaslanalım, uzaktan izleyelim, açık bir şekilde paylaşmaktan asla çekinmem. .”

“PARTİ DAHA ÇOK SORUNLARI KONUŞACAKTIR”

İmamoğlu, bu mesajı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na iletip iletmediği sorusunu yanıtsız bıraktı. İmamoğlu, “Partiden başka biri aday olursa takviye verecek misiniz?” sorusuna, “Bu parti içi meselelerde konuşulacak daha çok şey var” yanıtını verdi.

“İSTANBUL’A KARŞI DEVLETİN KONTROL, KONTROL VE KARŞI MERKEZİ UKOME”

İmamoğlu, dün İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında toplu ulaşımın artırılması konusunda anlaşma sağlanamamasına ilişkin şunları söyledi:

“Uzun zamandır UKOME, İstanbul Ulaşım Entegrasyon Merkezi değil. UKOME, prestijiyle göreve geldiğimiz andan itibaren iktidarın İstanbul’u ele geçirme, kontrol etme ve mağdur etme merkezi. Ankara, Konya, Trabzon, Bursa bilemem. yani Türkiye’de Allah aşkına bu gördüğünüz otobüs mazot dolu çalışıyor ya da iş yerinde gördüğünüz metro elektrikle çalışıyor.Üstelik enflasyonist bir ortamda çalıştırdığımız insanlara zam vermek zorunda kalıyoruz, Aldıkları zamları onlara yansıtmak durumundayız.Yani onlara gökten yakıt sağlayamayız.Bu açıdan günümüz ekonomik koşullarının getirdiği oranların çok altındayız ama bizi daha da aşağıya çekecek. yani neredeyse çalışamaz hale gelmesi için çaba sarf etmiş bir meclis.Şu anda İstanbul Büyükşehir Belediyesi yıllık 14-15 milyar liralık bir ulaşım sübvansiyonuna ulaştı.Bu zammı yapmak zorundayız çünkü onların ne kadar parası olduğunu biliyorsunuz. Akaryakıtta seçimden bu yana zam geldi. Böyle bir ortamda artmak zorunda kalıyoruz. Ticari bir alan değil. Sübvansiyonu biraz azaltmak zorundayız çünkü bütçemiz yeterli değil. Tüm toplu taşıma için bu kadar.

“5-6 DÜZENSİZ ÜYE AKTARARAK UKOME ÜZERİNDEN KARARLARI BLOKLAYAN SÜREÇLER YAŞIYORUZ”

Bakın taksici yüzde 100’e yakın fark istiyor. Yani böyle bir ortamdayız. Bu nedenle kimse kendi keyfi için zam yapmıyor. Artışın sebebi, bu ülkeyi en az 6-7 yıl çok kötü bir ekonomik yönetimle yöneten iktidarın sorumluluğudur. Bugün önlem almak zorunda kaldılar, kalıyorlar. Vergi yükleri, diğer konularda farklı ekonomi politikaları ve atılan gerçek adımlar da var. Nitelikli insanların ekonomide yer almasını istiyoruz ve bu tür adımları görüyoruz. Daha da değerli ekonomik önlemler almaları gerekiyor. Yani kemer sıkmak zorunda kalacaklar, tabiri caizse vergileri artırmak zorunda kalacaklar. Bütün bunların bir kamu kurumu olarak İstanbul’da hizmet veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak ulaşımdan diğer konulara yansıması lazım. O bakımdan İstanbul’un kaliteli ulaşım hizmetinin UKOME kıskacına alınmasını engellemek, hatta ‘yapma, buradan siyasi çıkar elde edelim’ anlayışı var. UKOME üzerinden 5-6 vicdansız üyeyi oraya transfer ederek karar alınmasını engelleyen süreçler yaşıyoruz. Bırak. Yani İstanbul’da taksiye ihtiyaç var, yok. Gidip oradaki bin, milyon vatandaşımıza soralım. Yüzde 99,9’u ‘Var’ diyecek ama UKOME’dekiler ‘Yok’ diyecek.”

“DEĞİŞİKLİKLER BAZEN CİDDİ OLUR”

Ekrem İmamoğlu, 8 artı 1 taksilerin 4 artı 1’e geçmesi talebiyle ilgili olarak, “Geçişler ve değişimler bazen zor oluyor ama 8 artı 1’i seviyorlar.

haber-mustafakemalpasa.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu