Ekonomi

Çorum’un Alaca ilçesinde Organize Sanayi Bölgesi kurulması için Bakanlık onayı alındı.

Çorum’un Alaca ilçesinde Organize Sanayi Bölgesi kurulması için Bakanlık onayı alındı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Alaca Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu, ilçe merkezine 3,5 kilometre uzaklıktaki Alaca-Çorum-Yozgat karayolu güzergahında 5 dönümlük alan için yürütülen çalışma sonucunda bakanlık onayının tamamlandığını belirtti. Boğaziçi ve Çal Köyü sınırlarında Alaca Organize Sanayi Bölgesi olacak.

OSB’nin ilçe ekonomisine büyük katkı sağlayacağını belirten Önder Şaltu, “Alaca ilçesinde girişimcilerin ihtiyaç duyduğu fiziki ve teknolojik alt yapısı tamamlanmış geniş alanda üretim parselleri oluşturmak, tarıma dayalı sanayiyi geliştiren tesisler kurmak ve bunun yanı sıra tarıma dayalı sanayiyi geliştiren tesisler kurmak, Yerli ve milli sanayi tesisleri, üretim için gerekli tüm masrafları azaltıyor.” Tedarikin her zaman ve güvenli bir şekilde düşük maliyetle sağlanması, üretim sonrası oluşan ürünlerin güvenli bir şekilde depolanması, hammadde ve enerji israfının önlenmesi, nakliye ve üretimden kaynaklanan atıkların her zaman, kontrollü ve çevreye duyarlı olmasını sağlayarak üretimde sürekliliğin sağlanması işsizliği azaltmak, istihdamı artırmak ve katma değeri artırmak. “Alaca ilçesine, çevre ilçelere ve Çorum iline yüksek, son teknolojiye sahip tesisler kurarak katkı sağlamak amacıyla Organize Sanayi Bölgesi kurulmasına karar verildi” dedi.

Son olarak Önder Şaltu, devam eden süreçte OSB’nin tüzel kişilik çalışmasının yapılacağını belirterek, Çorum Valisi Doç. Bu çalışmaya destek veren Prof. Dr. Zülkif Dağlı, Alaca Kaymakamı Hicabi Aytemür, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Günser Şirin, Ticaret Borsası Başkanı Arslan Gür ve Esnaf Odaları Başkanı İsmail Ataç’a teşekkürlerini iletti. – ÇORUM

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu