Haber

İki bakanlık arasında deprem bölgesi için işbirliği protokolü imzalandı

İki bakanlık arasında sarsıntılı bölge için işbirliği protokolü imzalandı

MALATYA – Milli Eğitim Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında Afet Bölgesi Eğitimi Güçlendirme Programı İşbirliği Protokolü imzalandı.

Malatya’da Mehmet Ali Aydınlar Fen Lisesi’nde düzenlenen ‘Afet Bölgesi Eğitim Destek Programı İşbirliği Protokolü’nün imza törenine Milli Eğitim Bakanı Tekin ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş katıldı.

İmza töreni öncesi konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, depremin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla deprem bölgesindeki hasarın giderilmesi için devletin tüm imkanlarının seferber edildiğini söyledi. Seferberliğinin ikinci aşamasının bugün burada olma sebebi olduğunu belirten Tekin, “Çünkü birinci aşamada fiziki ve maddi eksiklikleri gidermeye çalıştık ve bunları gidermek için tedbirler aldık. Bakanlık olarak bu tarafta da çalıştık. Şimdi toplumsal yapımıza verildiğini düşündüğümüz ya da varsaydığımız tahribatı gidermek için tedbirler alma zamanı. Şimdi o süreç başlıyor, başladığını söyleyeyim. Bu alana biraz daha odaklanarak süreci devam ettireceğiz. Bugün bu süreci Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızla birlikte yürüteceğiz. Çok değerli bir sürece başlıyoruz. İnşallah bu süreçte de başarılı oluruz.” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı olarak deprem bölgesinde yürütülen çalışmalara değinen Tekin, hasarın yoğun olduğu 4 il ve 2 ilçe olmak üzere tüm illerde eğitim sürecinin 11 Eylül’de sorunsuz başlaması için gerekli tüm tedbirleri aldıklarını söyledi. . Eskiye nazaran daha fazla imkana sahip bir duruma geleceklerini belirten Tekin, “Projeksiyonumuzu bu şekilde çizdik. Fiziki yapının prestijiyle derslik, 6 Şubat’tan önce derslik sayısından daha fazla bir derslik olacak. İnşallah bir an önce hayata geçer. Ancak 11 Eylül’ün prestijiyle” dedi. İnşallah sorunsuz bir şekilde eğitim sürecini başlatacağız. Bazı fiziki yapılarımız ve binalarımız 11 Eylül’ü yakalayacak. Bazıları bahar dönemini yakalar. Kalanları da inşallah önümüzdeki 2024-2025 eğitim öğretim yılının başında yetiştirmiş olacağız.”

Bakan Tekin, bölgede görev yapan öğretmenlerin barınma ihtiyacına yönelik önlem aldıklarını belirterek, “Burada tekrar çalışmak isteyen arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Bir arkadaşımız verimli olamadığı için ayrılmak istedi, biz de burada çalışmak istedik. Onlara kolaylıklar sağladık. Onlara da öncelik verdik. Sıradan rutin bir yer. “Yedekleme takvimi başlamadan onların takvimlerine başladık. Başvurularının yüzde 85’i yapıldı. Ayrıca bölgeye atanan ve Mart ayında atanan ve 1 Eylül’de göreve başlayacak arkadaşlar da var. Hepsiyle temasa geçilerek ihtiyaçları karşılandı.” dedi.

Okulların günlük yaşamın bir parçası olmasını arzu ettiklerini ifade eden Tekin, “Öğretmenlerimiz her zaman topluma yön veren konumda olmalıdır. Bunu uygulamaya çalışıyoruz. Bu toplumsal tahribatı ve toplumsal travmayı azaltmak için protokolümüzün üzerimize düşeni yapmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ülke için çok önemli bir afeti atlattıklarını ve birlikte üstesinden geleceklerini belirterek, “Yapacağımız Afet Bölgesi Eğitimi Güçlendirme Programı İşbirliği Protokolü vesilesiyle buradayız. Milli Eğitim Bakanlığımızla imzayı attıklarını belirterek, “Türkiye dahil 11 ilde büyük zarara yol açtı.

Devletin tüm birimleriyle depremden etkilenen halkın ilk andan itibaren her zaman yanında olduklarını belirten Göktaş, “Bakanlıklarımız, kamu kurum ve kuruluşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve sahada çalışan tüm paydaşlarımız halkımızın farklı ihtiyaçlarını karşılamak için seferber oldu. Ekibimiz ilk günden itibaren güçlendirme ahengi ve psikososyal faaliyetlerle hep sahada oldu. Onlara bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Hayatın normale dönüş sürecinde de sahada olmaya devam ediyoruz. Aynı zamanda psikososyal güçlendirme ekibimizle tüm illerimizde çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

Bu çalışmalar kapsamında 11 bini aşkın personelle 2 milyondan fazla vatandaşa psikososyal destek hizmeti sunduklarını belirten Göktaş, şunları kaydetti:

“Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak afetin etkileriyle birlikte ülke çapında ve çok yönlü olarak çalışmalara yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugünkü protokolümüzde inşallah Milli Bakanımızın tecrübe imkanlarına da yer vereceğiz. Eğitim sürecimizde Milli Eğitim Bakanlığımızın lojmanları ile etkin bir işbirliği içerisinde programımızı yürüteceğiz.Yaş koymadığımız bu eğitime insanlarımız, anne babalarımız, komşularımız ve çocuklarımız katılma imkanı bulacaklardır. sınırlayın.

Malatya ile birlikte 11 ilde psikososyal destek, görsel sanatlar, spor, müzik ve bilişim alanlarında hazırladığımız kurslarla halkımızın normal hayatlarına dönüşünü kolaylaştırmayı hedefliyoruz. Kurslarımızın, katılımcıların özel yeteneklerini keşfetmelerine, farklı hobiler edinmelerine ve gençlerin mesleki eğilimlerini keşfetmelerine yardımcı olacağına inanıyoruz. Deprem bölgesindeki özel kuralların bilincindeyiz ve durumu normale döndürmek için devletimizin tüm birimleriyle gece gündüz çalışıyoruz. “

Konuşmaların ardından iki bakanlık arasında hazırlanan protokol bakanlar tarafından imzalanarak yürürlüğe girdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu