Haber

CHP’li Selin Sayek Böke’nin istifasının ardından ilk açıklama: ‘Mücadele ve umut bitmeyecek’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), 28 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminin ardından dün Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı.

Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarının değerlendirildiği ve CHP’nin yol haritasının görüşüldüğü MYK toplantısında tüm MYK’lıların istifasını kabul etti.

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, görüşmenin ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Böke, “Ülkemizde demokrasiye ve adalete sımsıkı sarılmaktan vazgeçmeyen on milyonlarca insan oldukça mücadele ve umut bitmeyecektir. Bitmedi, devam ediyor, ta ki yeryüzü dirilişin yüzü olana kadar. Aşk…”

Böke, Twitter hesabından şu ifadeleri paylaştı:

“Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu olarak istifalarımızı Genel Liderimiz Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na sunduk. Yeni kurulan Merkez Yönetim Kurulu’nda bir görevim olmayacaksa da Parti Meclisi üyesi olarak değerli Genel Önderimiz ve Cumhuriyet Halk Partisi çalışanları ile eşit ve özgür bir Türkiye için çabalarımızı sürdüreceğim. Ülkemizde demokrasiden ve adaletten vazgeçmeyen on milyonlar olduğu sürece mücadele ve umut asla bitmeyecektir.

Hiç şüphesiz bu mücadelenin ve umudun itici gücü, 100 yıllık Cumhuriyet tarihimizde olduğu gibi, kuruluş ve kurtuluş partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi olacaktır. Bu meşakkatli mücadelede on milyonların umuduna ses ve güç olan Genel Önderimiz Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na, partimizin gazi teşkilatına, belediye başkanlarımıza, değerli yol arkadaşlarımıza ve emeği geçenlere sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bu azimli mücadelede bizleri hiç yalnız bırakmayan tüm halkımız. Bitmedi, devam ediyor ve yeryüzü aşkın yüzü oluncaya kadar da devam edecek…” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu