Teknoloji

Yapay Zekanın Karanlık Yüzü: Taylor Swift’in 18+ Sahte Görüntüsü 1 Günde Tüm Sosyal Medyayı Ele Geçirdi

Yapay zeka teknolojileri pek çok alanda faydalı olsa da bazı istenmeyen durumlara da sebep olabiliyor. Bunlardan belki de en büyüğü kısa sürede tüm sosyal medyaya yayılabilendir. derin sahte fotoğraflar . Yapay zekanın yarattığı bu uygunsuz görüntüler en çok ünlü isimleri etkiliyor.

Artık dünyaca ünlü müzisyen Taylor Swift, yapay zekanın bu karanlık yönünden muzdarip son ünlü oldu. Swift’in yapay zekayla oluşturduğu 18+ görseli dün tüm sosyal medyayı ele geçirdi.

Saatler sonra kaldırılan görüntüler milyonlarca kişi tarafından görüntülendi

Görsellerin yayılma kaynağı X’tir (Twitter). Geçtiğimiz gün bir hesap, yapay zekayla oluşturulmuş ve Taylor Swift’e ait uygunsuz görseller içeren görseller paylaşmıştı. Bu görüntüler, 45 milyondan fazla kişi tarafından izlendi 24 binin üzerinde retweet ve yüz binlerce beğeni aldı. 17 saat sonra hesap platformdan yasaklandı.

Ama çok geçti. Diğer hesap ve platformlardan sahte görseller paylaşılmaya devam edildi. Hatta “Taylor Swift AI” hashtag’i bazı bölgelerde trend haline geldi ve görsellerin daha da yayılmasına neden oldu. Birçoğu kaldırılmış olsa da, şu anda bile bulunmaları muhtemeldir. Elbette bu görselleri paylaşmıyoruz.

Taylor Swift dava açmayı düşünüyor

Görsellerin kaynağı bilinmiyor. 404 Media’nın raporuna göre bu tür içeriklerin Telegram’da paylaşıldığı bir gruptan paylaşılmış olması muhtemel. Öte yandan Taylor Swift’ten bu konuyla ilgili bir açıklama yapılmadığını da belirtelim. Ancak ona yakın kaynaklar ünlü sanatçının dava açmayı düşünüyordiyor.

Bu olay yapay zekadan kaynaklanıyor kötüye kullanmak En iyi örnek. Bazı yapay zeka araçları uygunsuz sahte görseller oluşturulmasına izin vermese de birçoğunda böyle bir kural bulunmuyor. Dolayısıyla buna benzer şeyler görmeye devam edeceğiz. Burada en büyük iş yayılmayı önlemek için sosyal medyaya düşüyor. Ancak X’in politikalarına karşı çıkmasına rağmen bu görsellere saatlerce dayanamaması onların pek de başarılı olmadıklarının göstergesidir. Umarız şirketlerin bu görüntüleri engellemek için daha fazla hamle yaptığını görürüz.

haber-bogazliyan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu