Haber

Veli-Der, Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü’nün dini yönlendirmesini eleştirdi

Veli-Der Denizli Şube Başkanı Elif Bekci, Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü’nün X hesabından yaptığı “DERSİNİ SEÇİYORUM, DİNİ ÖĞRENİYORUM” paylaşımına ilişkin açıklama yaptı.

Bekci, Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 9 Şubat Cuma günü sosyal medya X hesabında paylaştığı “DERSİNİ SEÇİYORUM, DİNİ ÖĞRENİYORUM” görseli hakkında konuştu. Konuyla ilgili Bekci, “Dini ve ideolojik rehberlik, Milli eğitim müdürlükleri ve okul yöneticilerinin seçmeli derslerin seçiminde baskı ve zorlama yapması suçtur.” sözlerini kullandı.

Paylaşımla demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin bu unsurlarının ihlal edildiğini belirten Bekci, “Seçmeli dersler, öğrencileri hayata hazırlamak, ilgi ve yeteneklerini ortaya çıkarmak açısından değerlidir. Seçmeli dersler okul programının ayrılmaz bir parçasıdır ve öğrencilerin gelişimini destekler.” “Bilişsel, duyuşsal ve sosyal gelişimlerine de katkı sağlamalıdır. Tüm bu bilimsel gerçekleri göz ardı ederek iktidarın siyasi-ideolojik hedefleri doğrultusunda hareket eden, veli ve öğrenciler adına ders seçen okul yöneticileri şunu açıkça bilmelidirler ki; Suç işliyor ve ona göre davranmalıyız” dedi.

“BU PAYLAŞIM ASLA KABUL EDİLEMEZ”

Bekci, Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu konudaki tutumunu eleştirdi; “Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü’nün seçmeli ders seçimi konusunda öğrenci ve velilere tarafsız ve özgür bir ortam sağlaması gerekirken, 9 Şubat Cuma günü sosyal medya hesabında ‘DERSİNİ SEÇİYORUM, DİNİ ÖĞRENİYORUM’ görseli yayınlandı. Kur’an-ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı, Temel Dini Bilgiler.’ “Edep ve Nezaket, Kültürümüze Medeniyetimize Yön Verenler” kurslarına giderek okul müdürlerine başvuruda bulunulmasını istedi. “Bu paylaşım asla kabul edilemez” dedi.

Bekci konuşmasına şöyle devam etti:

“Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nde, tüm itirazlarımıza rağmen Milli Eğitim Bakanlığı bu derslerin seçmeli dersler arasından seçilmesini zorunlu hale getirmiştir. Artık Milli Eğitim Bakanlığımızca bu derslerin seçmeli dersler arasında seçilmesi zorunlu hale getirilmiştir. Milli Eğitim Müdürlükleri bu derslerin seçimi konusunda yönlendirmelerde bulunur; yönetici, öğretmen, veli ve öğrencileri etkileyerek bu derslerin seçilmesini sağlamaya çalışır.Bazı okul müdürleri hazırladıkları ‘Seçmeli Ders Dilekçelerini’ velilere göndererek velilere sorarlar. Velilerin itirazları üzerine okul müdürleri ‘Bakanlık bunların dışında seçmeli ders belirlemedi’, ‘Seçtiğiniz ders ‘Açamıyoruz’ gibi açıklamalar yapıyorlar. ‘Okulumuzda öğretmen olmadığı için o dersi’, ‘Sınıf oluşturacak kadar öğrenci olmadığı için o derse sınıf açamıyoruz, o yüzden bu dersleri seçmeniz gerekiyor’.”

“ÖĞRENCİLERE VE VELİLERE, SEÇMELİ DERSLERİ, RASTGELE DİNSEL, İDEOLOJİK YÖNLENDİRME VEYA BASKI OLMADAN, ÖZGÜR SEÇMELERİ İÇİN BİR ORTAM SUNULMASINI İSTİYORUZ”

Bekci, bazı talep ve önerilerini şöyle dile getirdi:

“Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü’nü, öğrenci ve velilerin seçmeli dersleri hiçbir dini, ideolojik yönlendirme ve baskı olmadan özgürce seçebilecekleri bir ortam sağlamaya davet ediyoruz. Okullarda en az 10 öğrenci bire bir ders seçerse okulun açılmasını istiyoruz. müdürlerin gerekli planlamayı yapması ve bu derslerin okutulmasını sağlamasıdır.

Öğrenci Veli Birliği olarak zorunlu seçmeli derslerin bir an önce terk edilerek seçmeli derslere dönüştürülmesini talep ediyor, öğrencilerimize ve velilerimize her türlü haksızlık ve hukuksuzluğa karşı ve gelecekte de destek olmaya devam edeceğimizi kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. Seçmeli derslerin belirlenmesi sürecinde karşılaşılan sorunlar.”

alasehir-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu