Haber

Sütaş, Erasmus+ projesinin Türkiye’deki sektör temsilcisi oldu

İSTANBUL (İGFA) –Beslenme ve halk sağlığı açısından büyük önem taşıyan süt ve süt ürünleri, Avrupa Birliği’nin (AB) mesleki mükemmeliyet merkezine odaklanan Erasmus+ eğitim programında odaklanılacak 13 alandan biri olarak fiyatlanıyor.

AB’nin eğitim, öğretim, gençlik ve spor programı Erasmus+ kapsamında 2021 yılında “Mesleki Mükemmellik Merkezleri” için teklif daveti yapılmasının ardından önerilen projeler arasından “Süt ve Süt Ürünleri Sektöründe Avrupa Mükemmelliği” seçilmiş ve Sütaş Türkiye’de sektör temsilcisi oldu.

Projenin Türkiye ayağında Türkiye Süt ve Süt İşleri Dairesi Mesleki Mükemmeliyet Merkezi’nin kurulması, nitelikli Ar-Ge çalışanı sayısının artırılması ve departmandaki işgücünün bilgi ve becerilerinin AB’ye yükseltilmesi amaçlanıyor. seviye. Ayrıca, mevcut iş gücünü ve geleceğin profesyonellerini yetiştirmek için yaşam boyu mesleki eğitim ve işe dayalı öğrenme modelleri kapsamında aktif ve sürdürülebilir programlar geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

AB SÜT ENDÜSTRİSİ ÖĞRENME DERNEĞİ TARAFINDAN YAPILACAK

Danimarka merkezli AB Dairy’nin koordinasyonunda yürütülecek “Süt ve Süt Ürünleri Endüstrisinde Avrupa Mükemmelliği Projesi”ne Türkiye, Danimarka, Almanya, Fransa, İrlanda, Hollanda, Polonya, Romanya ve Sırbistan üye ülkeler arasında yer alıyor. Endüstri Öğrenme Derneği (AEDIL). 9 ülkeden üniversite, birlik ve şirketlerin yer aldığı 48 partner kurum ve kuruluşu Türkiye’de bir araya getiren bu dev projenin ortasında; Sütaş’ın yanı sıra Bursa Uludağ Üniversitesi ve Türkiye Süt, Et ve Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Derneği (SETBİR) de bulunuyor.

“SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ SANAYİ MESLEKİ MÜKEMMELLİK MERKEZİ” KURULACAK

Toplam bütçesi 4 milyon Euro olan AB Erasmus+ KA-3 Projesi kapsamında 9 ülkede 9 mesleki mükemmellik merkezinin temellerinin atılması planlanıyor. Bu kapsamda Türkiye’de Süt ve Süt Ürünleri Branşı Mesleki Mükemmeliyet Merkezi kurulurken, bu merkezin öncülüğünü Bursa Uludağ Üniversitesi yapacak. Merkezde daire temsilcisi olarak Sütaş, sivil toplum kuruluşu temsilcisi olarak SET-BİR yer alacaktır. Doç. Dr. Metin Güldaş’ın üstleneceği merkezin yürütme kurulunda Sütaş Ar-Ge Koordinatörü Hasret Kaner ve SET-BİR Genel Sekreteri Elif Yücel görev yapacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu