Sağlık

Sağlıklı bir gülümseme için diş eti estetiği… Diş eti simetrisi ve doğal rengi için “Pembe Estetik”!

Sağlıklı ve estetik bir diş etinin mercan pembesi renkte ve hafif pürüzlü bir yapıya sahip olduğunu belirten uzmanlar, estetiği sağlayan ana yapı taşının sağlıklı ve doğal olması olduğunu söylüyor.

Periodontoloji Uzmanı Dr., Gummy Smile adı verilen diş etinin dişlerden daha fazla görünmesinin çok da arzu edilen bir durum olmadığını belirtti. Öğretim Üyesi Nihal Bahar, “Pembe estetik dediğimiz şey; “Diş etleri dişleri simetrik ve hizalı bir şekilde çevreler ve doğal bir renk ve dokuya sahiptir.” söz konusu.

Üsküdar Üniversitesi Üsküdar Diş Hastanesi Periodontoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Nihal Bahar, diş eti estetiği hakkında bilgiler verdi.

Gülüş estetiğini sağlayan önemli faktörlerden biri de diş eti dokusudur.

Periodontoloji Uzmanı Dr., gülüş estetiğini sağlayan önemli faktörlerden birinin dişi çevreleyen diş eti olduğunu belirtti. Öğretim Üyesi Nihal Bahar, “Sağlıklı ve estetik diş etleri mercan pembesi renginde ve hafif pürüzlü bir yapıya sahiptir. Estetiği sağlayan ana yapı taşının sağlıklı ve doğal olmak olduğunu unutmamalıyız. Estetik açıdan bakıldığında gülümsediğimizde 2 mm’ye kadar diş etlerinin görülmesi tercih edilir.” söz konusu.

Gummy Smile, diş etlerinin dişlerden daha fazla görülmesi istenen bir durum değildir.

Periodontoloji Uzmanı Dr., bazı hastalarda Gummy Smile adı verilen diş etinin dişlerden daha fazla görünmesinin arzu edilen bir durum olmadığını açıklıyor. Öğretim Üyesi Nihal Bahar şöyle devam etti:

Pembe estetik nedir? Nasıl yapılır?

“Pembe estetik dediğimiz şey; Diş etleri dişleri simetrik ve hizalı bir şekilde çevreler ve aynı zamanda doğal bir renk ve dokuya sahiptir. Dişlerin etrafındaki diş etlerinin simetrik olmadığı veya dişlerden daha fazla göründüğü durumlarda minimal cerrahi bir işlem olan gingivektomi (diş eti dokusunun cerrahi olarak çıkarılması) uygulayabiliyoruz. “Hastanın durumuna göre lazer veya minimal bir cerrahi işlemle diş etlerinin simetrisini ve estetiğini dişlere uygun hale getirebiliyoruz.”

Sigara tüketimi arttıkça diş eti morarmaları da artar.

Periodontoloji Uzmanı Dr., bazı hastaların diş etlerinin formundan ziyade renginden şikayetçi olabileceğini de kaydetti. Öğretim Üyesi Nihal Bahar, “Bu renk değişimi çok sigara içen bireylerde bazen de genetik olarak morarma şeklinde ortaya çıkabiliyor. Sigara tüketimi arttıkça bu morluklar zamanla artabilir. “Bu istenmeyen renklenmelerin tedavisinde depigmentasyon veya diş eti estetiği gibi minimal ağrısız cerrahi işlemler uygulayarak diş etlerini kısa sürede doğal pembe rengine dönüştürebiliyoruz.” söz konusu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

suhuthaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu