Haber

Rusya’dan ‘operasyon’ açıklaması: Türkiye’yi ikna etmeye çalışıyoruz

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ortadoğu Özel Temsilcisi Mihail Bogdanov, Türkiye ile Suriye’ye olası kara operasyonları konusunda görüşmeye devam ettiklerini söyledi. Sputnik’in haberine göre Bogdanov, Ankara’yı bu operasyonu yapmaması için ikna etmeye çalıştıklarını belirtti.

Bogdanov’un konuyla ilgili açıklaması, Kasım ayı sonunda Suriye’ye hava harekatı başlatan Türkiye’nin kara harekatını da gündeminde tuttuğu bir döneme denk geldi. Moskova ayrıca, Türkiye ve Suriye cumhurbaşkanlarının bir araya gelebileceği bir toplantı üzerinde anlaşmaya varılması halinde söz konusu görüşme için bir platform sağlayabileceğini belirtiyor.

ERDOĞAN-PUTİN GÖRÜŞMESİ

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı Bağlantılar Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede başta güç olmak üzere Türkiye-Rusya ilişkileri ele alınırken, tahıl koridoru başta olmak üzere bölgesel bahisler ve terörle mücadele çabaları değerlendirildi. (DIŞ HABERLER)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu