Teknoloji

Riot Games, Twitch’e Rakip Yayın Platformu Projesini İptal Ediyor

Rekabetçi oyunlara özel çalışmalar ve dijital içerikler içeren bir “oyuncu merkezi” olan Kanga, 2021’de faaliyete geçecek. Riot Oyunları Tarafından satın alındı. Riot Games’in Kanga’yı satın almasındaki asıl amacı, değerli bir oyuncu olduğu espor kategorisinde içerik üreticisi ve yayıncı olarak var olabilmekti.

Bloomberg’in paylaştığı bilgiye göre Tencent çatısı altında bulunan Riot Games, sessiz sedasız REN adlı bir yayın platformunda çalışıyordu. Ama bu ” e-spor ağı” olarak tanımlanan yayın platformu, daha oyunseverlere tanıtılmadan rafa kaldırıldı.

Riot Games’in e-spor oyuncularını oyuncularla buluşturma hayali daha başlamadan sona erdi

Son gelişmelere değinmeden önce Riot Games’in neden bir yayın platformu kurmayı planladığına değinelim; Şirketin en bilinen oyunları League of Legends ve Valorant, en popüler yayın platformu Twitch’te yayınlanıyor. Yüzbinlerce kişi aynı anda izledi . Dolayısıyla sadece Riot Games oyunlarının yayınlandığı bir platformun bile önemli sayıda kullanıcısı olabiliyor.

Bu, Riot Games’in temel planıydı. Söz konusu platform, amatör ve profesyonel sporcuların Riot Games oyunlarına özel canlı yayınlar yaptığı platformdur. espor müsabakaları canlı yayınlanıyor , oyuncuların profesyonel oyuncularla ve e-spor gruplarıyla etkileşime girebileceği bir ağ olacak. Ayrıca oyuncular yayınları izleyerek oyun içi öğeler kazanabiliyor veya satın alabiliyor.

Ancak geçen gün sizlerle de paylaştığımız gibi Riot Games yüzlerce çalışanını işten çıkardı ve espor biriminde küçülme yaşadı. Bu aynı zamanda REN projesinin de sonunu getirdi. Riot Games e-spor lideri John Needham konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi: ” Bazı yayın platformu fikirlerini test ediyorduk ancak geçen hafta REN girişimimizi iptal etmeyi seçtik“dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu