Haber

Müsabakada ayakkabısı yırtılan kadın atlet, koşuyu yalınayak tamamladı.

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından Siirt’te ilk kez düzenlenen Dağ Koşusu Şampiyonası’nda sporcular milli gruba girmek için koştu. Vanlı atlet Tuba Çelik, yarışı yalınayak tamamladı.

Son yıllarda yürütülen başarılı operasyonların ardından barışın hüküm sürdüğü Siirt’in Eruh ilçesindeki Çırav Dağları, terörden temizlenerek yürütülen çeşitli operasyonlarla yerle bir edildi. sporMaçlarının favori mekanlarından biri haline geldi.

Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde ilk kez Siirt’in Eruh ilçesinde düzenlenen yarışa 33 ilden toplam 250 sporcu katıldı. Van’ın Çaldıran ilçesinden müsabakaya katılan sporcu Tuba Çelik, 6 kilometrelik parkurun yarısında ayakkabılarını yırttı. Emeklerinden vazgeçmeyen Çelik, parkuru çıplak ayakla tamamladı.

Van’dan milli takıma katılmak için geldiğini söyleyen Çelik, ayakkabılarının yırtılmasına rağmen mücadeleden vazgeçmeyerek koşuyu tamamlamanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Çelik, “6 kilometre koştum ama ayakkabılarım yarı yarıya yırtıldı. Yarışı zar zor bitirebildim. Zor şartlar altında buraya geldik. Çaldıran’da imkanımız yok ama yarışı burada bitirdim. Kıymetli” Mesele ayakkabısız da olsa yarışı bitirmekti. Çok teşekkür ederim” dedi.

Dereceye girenlere madalya ve kupaları Siirt’in Eruh ilçesinde düzenlenen törenle verildi. Programa Kaymakam Ömer Faruk Özdemir, kurum müdürleri, sporcular ve vatandaşlar katıldı. – SİİRT

ilgaz-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu