Haber

Kira artar şiddet artar Diyarbakır Dayanışma Platformu harekete geçti: Duyarlılıkla çözebiliriz

DİYARBAKIR- Maraş merkezli depremlerin ardından Diyarbakır’da yaşanan konut krizi ve ekonomik koşullar, kiracı ile konut sakinlerini karşı karşıya getiriyor. Kira fiyatlarının kontrol altına alınamadığı kentte, eski binaların bulunduğu Bağlar semtinde 3 bin 500 liradan, yeni binaların bulunduğu mahallelerde ise 15 bin liradan başlayan fiyatlarla kiralar başlıyor.

Kiracılar ve oturanlar artan kiralarla karşı karşıya kalırken, hükümetin kira artışını yüzde 25 ile sınırlayan düzenlemesi sorun olamaz.

Diyarbakır’da geçtiğimiz günlerde kiracı ile mal sahibi arasındaki şiddetin arttığı bir site içinde yaşayan N.Ö. ile 2 bin 600 lira olan kirasını 10 bin liraya çıkarmak isteyen ev sahibi MHŞ. Kiraya yasal sınır olan yüzde 25 zam yapmak isteyen N.Ö., ev sahibi dahil 5 kişi tarafından darp edildi.

‘HALKIMIZIN GÖSTERECEĞİ HASSASİYET İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİZ’

Kentte artan mal sahibi-kiracı tartışması Diyarbakır Kenti Koruma ve Dayanışma Platformu’nu harekete geçirdi. Platformdan yapılan açıklamada, “Son günlerde şiddetli kiracı-ev sahibi tartışmalarının ve fahiş kira artışlarının şehrimizin dayanışma kültürüne yakışmadığını üzülerek paylaşmak isteriz. Tarihten bugüne dayanışma ruhuyla, yaşadığımız son çalkantılarda seferberlik ve toplumsal dayanışma ruhuyla, “Yalnızca yaralarını sarmakla kalmayıp diğer deprem bölgeleriyle de dayanışma gösteren halkımızın inancımız tamdır. , yaşamanın yüksek maliyetine rağmen kira sorununu da duygularıyla çözecektir. Halkımızın bu konuda göstereceği hassasiyete şimdiden teşekkür ediyoruz” denildi.

sarikaya-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu