Haber

İzmir’de TransAnatolia’dan anlamlı final

Bu yıl 13’üncüsü düzenlenen TransAnatolia Ralli Baskınında Samsun’da başlayan güçlü mücadele, 9 Eylül’de de devam etti. izmir‘de sona erdi.

Cumhuriyetin 100. yılına özel olarak hazırlanan ve Kurtuluş Savaşı’nın izlerini takip eden bu yılki yarışa, aralarında profesyonel fabrika ekiplerinin de bulunduğu 13 ülkeden 122 yarışmacı ve 83 araç katıldı. 122 yarışmacının 44’ünün yabancı yarışçılardan oluştuğu TransAnatolia’ya bu yıl İtalya, İspanya, Portekiz, Fransa, Hollanda, İran ve İngiltere gibi ülkelerden de katılım oldu.

Toplam 2 bin 350 km uzunluğunda zorlu bir parkura sahip olan ve 17 il sınırından geçen TransAnatolia’nın startı 2 Eylül’de Samsun’da verildi. Bu yılki yarışın gidişatı tarihin izin verdiğinden çok daha ileri gitti.

Yarışmacılar Samsun’un ardından Amasya üzerinden 4 Eylül’de Sivas Kongresi’nin yapıldığı Sivas’a ulaştı. Düşmanın geri çevrildiği Büyük Taarruz’un önemli noktası olan Sakarya Meydan Muharebe Alanı ve Çiğiltepe’den başlayan yarışmacılar, süvarilerimizin izinden giderek Dumlupınar Meydanı muharebe alanını geçerek Demirci’nin izinden Simav’a ulaştı. Baskıncılar. izmiryılında bitirdi.

TransAnatolia 2023’e katılan araçların dağılımı şu şekilde oldu. Castrol POWER1 motosiklet kategorisinde 40 motosiklet ralli, 5 motosiklet ise raid olarak yarışa katılırken, otomobil kategorisinde ise; 9 araba ralli, 5’i SSV ve 22’si baskın olarak yarıştı. Kamyon kategorisinde ise İngiltere ve İtalya’dan 2 yarışmacı yer aldı.

Yarışın ödül töreni İzmir Kültürpark Fuar alanında gerçekleştirildi.

Ödül töreni, TransAnatolia Genel Koordinatörü Burak Büyükpınar ve TransAnatolia Sportif Direktörü Orhan Çelen’in açılış konuşmalarıyla başladı. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkan Yardımcısı Nisa Ersoy; “Birçok uluslararası şirketimiz var. spor“Etkinlik düzenleyen bir federasyonuz ancak TransAnatolia’yı diğer organizasyonlardan ayıran en önemli özellik ülkemizin tüm tarihi güzelliklerini rotalarına alarak yerli ve yabancı sporculara ülkemizi tanıtmak için büyük çaba sarf etmeleri ve Bu anlamda onları tebrik ediyorum.”

Ödül törenine katılan ve Castrol POWER1 motosiklet kategorisinde dereceye giren sporculara ödüllerini veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, şunları söyledi; “TransAnatolia beni çok heyecan verici bir proje olarak benimsedi. 7 gün süren, 2350 km, onlarca yarışmacının yer aldığı olağanüstü büyük bir organizasyon. Spor projesinin yanı sıra tarih belgeseli de hazırladınız. Büyüklerin izinden gittik. Geçen sene Afyon’dan başlayarak hücuma geçtik.” “Çiğiltepe’yi yürüyerek geçtik, bu topraklarda huzur içinde yaşıyorsak bunu bu büyük zafere borçluyuz. Bu güzel hikayeye İzmir’i de dahil ettiniz, gelecek yıl yine TransAnatolia’yı ağırlamak istiyoruz, emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum.” söz konusu.

Yarışın genel klasman sonuçları şu şekilde oluştu; Castrol POWER1 motosiklet kategorisinde; Yamaha takımından Andorra’dan Pol Tarres 16 saat 10 dakika 10 saniyeyle birinci olurken, Yamaha takımından İtalyan Alessandro Botturi 16 saat 21 dakika 17 saniyeyle ikinci, Aprilla takımından İtalyan atlet Jacopo Cerutti ise 16 saatle üçüncü oldu. 23 dakika 00 saniye.

Otomobil kategorisinde; SSV sınıfında İran’dan Hamed Salimi Mavi & Kiarash Zare Rafie ikilisi 25 saat 14 dakika 02 saniye ile birinci olurken, Türkiye’den Eren Alver & Kerem Deveci ikilisi 29 saat 46 dakika 46 saniye ile ikinci oldu. Otomobil sınıfında Suzuki Grand Vitara ile yarışan Murat Kamil Altun ve Tuvana Sayar çifti 23 saat 47 dakika 54 saniye ile birinci olurken, Mitsubishi L200 ile yarışan Hüseyin Kurt ve Mert Zirve ikilisi 25 saat 37 ile ikinci oldu. dakika 07 saniye ve Bekir Güç Erim Toyota Hilux ile yarışıyor. & Uygar Soysal ikilisi 28 saat 21 dakika 11 saniyeyle üçüncü oldu. Kamyon sınıfında; Mercedes Unimog ile yarışan İtalyan Marino Mutti & Andrea Mazzoleni ikilisi 26 saat 24 dakika 37 saniyelik derecesiyle birinci olurken, Holly Wicklow & Dan Scaar & Joe Peake’den oluşan İngiliz takımı Tatra 815 ile yarışarak birinci oldu. T, 31 saat 41 dakika 05 saniyelik derecesiyle ikinci oldu.

Yarışın raid kategorisinde kazananları; Vittorio Zagaia & Ezgi Tuncay & Göktuğ Tuncay / Tarih Öncesi Yarış Takımı birinci olurken, Ahmet Terece & Ulaş Germen ikilisi ikinci, Burçin Caferzade & Aliye Tuba Müceldili ikilisi ise üçüncü oldu.

Dünyanın en büyük ve en güçlü ralli baskın yarışlarından biri olan TransAnatolia; TC Gençlik ve Spor Bakanlığın izniyle, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu TOSFED ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın (TGA) desteğiyle düzenlendi. 13. yılında düzenlenen yarışın ana sponsorları arasında Korlas Triumph ve Castrol markaları yer alıyor; Fransa’dan Spor Toto, General Tire, İzeltaş, Fikirmedya, Jules Verne ve Euro 4×4 Parts, Galata Nakliyecilik ve İstanbul Portföy de yarışın diğer takviye markaları arasında yerini aldı.

FIAT ve Jeep bu yıl yarışa ulaşım desteği sağladı.

>

Kaynak: Carmedya.com / Araba

habersarayonu.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu