Yaşam

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Kemeraltı esnafına İngilizce eğitimi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Kemeraltı esnafına İngilizce eğitimi

“Kemeraltı’na hoş geldiniz”

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi değerlerinden Kemeraltı’nı dünya vitrine çıkarmak ve turizm potansiyelini geliştirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Çarşının altyapısı tamamen yenilenirken, esnafa mesleki İngilizce eğitimi veriliyor.

Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nın altyapısını ve imajını tamamen yenileyerek yeniden canlandırılması için çalışmalar yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de bölgeyi turistler için cazip hale getirecek yeni bir projeyi hayata geçirdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, Tarihi Kemeraltı Esnafları Derneği Başkanı Semih Girgin ile birlikte çarşı gezisi sırasında esnaftan gelen talepler değerlendirilerek derhal harekete geçildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası, Kemeraltı esnafına yönelik mesleki İngilizce eğitimlerine başladı. Eğitime esnaf büyük ilgi gösterdi.

Esnafımız İngilizce öğrenmeye hevesli

Kursların 29 Temmuz’dan bu yana devam ettiğini belirten Meslek Fabrikası Şube Müdürü Zeki Kapı, “18 esnafla haftanın üç günü 19.00-21.00 saatleri arasında başlattığımız kurslar oldukça verimli geçiyor. İlk çekilişi tamamlayanlar artık ikinci çekilişe devam ediyor. Esnafımız İngilizce öğrenmeye istekli ve her seviyede İngilizce öğreneceklerini görüyoruz. Liderimiz Tunç Soyer, Kemeraltı’na büyük önem veriyor ve bu bölgeyi 24 saat canlı bir çekim merkezi haline getirmek istiyor. Esnaflarımız da pazara gelen turistlerle en uygun şekilde iletişim kurma iradesini gösterdi. Esnafımızın mesleki İngilizce eğitimine de katkı sağlıyoruz” dedi.

Kemeraltı esnafının bir şekilde kendini yenilemesi gerekiyordu

İzmir Tarihi Kemeraltı Esnafları Derneği Başkanı Semih Girgin, “Bronz Liderimizin Kemeraltı sevgisiyle altyapı çalışmalarına başladık. Oraya ciddi bir yatırım yapılıyor ama üst yapıda da olumlu değişiklikler oluyor. Kemeraltı esnafının bir şekilde kendini yenilemesi gerekiyordu. Bununla ilgili projeler geliştirdiğimizde esnafın İngilizce öğrenmesi gerektiğini söyledik. Meslek Fabrikası ile birlikte bu konuda fedakarlık yapıyoruz. Meslek Fabrikası her aradığımızda kapılarını bize açtı. Esnaflarımıza ders alabilecekleri odamızı verdik. Esnafımız çok memnun. Ahi kültürünü yaşatıyoruz. Unuttuğumuz değerleri burada hatırladık. Birbirini tanımayan insanlar burada bir araya geldi. “Bize bu imkanı sağlayan Başkanımız Tunç Soyer’e teşekkür ediyoruz” dedi.

Eskisinden daha güvenle çalışıyoruz

Kemeraltı Çarşısı’nda 1972 yılından bu yana kişiye özel erkek gömlekleri üzerinde çalıştıklarını belirten Ceyhan Doğan, “Kursu açıldığı günden bu yana heyecanla sürdürüyorum. Profesyonel anlamda çok katkıda bulundu. Çarşıya çok sayıda turist geliyor. Adres soran var, gömlek yaptıran da var. Artık eskisinden daha güvenle çalışıyoruz. Eskiden özellikle turist geldiğinde geri çekilirdik ama artık kendimizi anlayıp anlatabiliyoruz. Eve gitmek yerine kursa geliyoruz. Kurs devam ettiği sürece biz de devam edeceğiz” dedi.

Turistlerle sohbete başladım

Turistik El Sanatları Çarşısı esnafı Mihrican Bal, “Kendi ürettiğim takıları satıyorum. Bir yıldır bu piyasadayım. İngilizce kursu açılacağını duyar duymaz bu fırsattan yararlanmak istedim. İşten sonra İngilizce dersleri alıyorum. Daha önce eğitim almıştım ama pratik yapmak ve hatırlamak çok iyi oldu. Turistlerle hafifçe sohbet etmeye başladım. “Çalışma saatlerim haftada üç gün uzatılıyor, ancak kursu dükkanımın yakınında almaktan çok mutluyum” dedi.

İşten sonra yorulsak da bu kursa gitmeye değer.

Kemeraltı Çarşısı’ndaki eczanede dermokozmolog olarak çalışan Yıldız Koçyiğit, “Çarşımızı çok sayıda turist ziyaret ediyor ve biz de geçinmekte zorluk çekiyorduk. Artık turistlerle tek başıma anlaşabiliyorum. Kurs özellikle mesleki olduğu için çok verimli. Ders saatlerini Meslek Fabrikası mesai saatleri içerisinde olacak şekilde düzenledi. İşten sonra yorulsak da bu kursa gitmeye değer. Zamanımızı verimli geçiriyoruz dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

sileajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu