Haber

Galatasaray, Başakşehir’i ağırladı

Galatasaray, Süper Lig’in 25. haftasında Başakşehir’i konuk etti. Rams Park’ta oynanan maçta Cihan Aydın düdük çaldı. Cihan Aydın’ın yardımcılıklarını Kerem Ersoy ve Cevdet Kömürcüoğlu yaptı.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Bandırmaspor’a kıyasla Başakşehir karşısında 8 değişiklik yaptı. Bandırmaspor maçında forma giyen Günay Güvenç, Kazımcan Karataş, Eyüp Aydın, Ndombele, Tete, Halil Dervişoğlu, Zaha ve Vinicius’un yerine Buruk, Başakşehir karşısında; Muslera, Kaan Ayhan, Kerem Demirbay, Torreira, Barış Alper Yılmaz, Mertens, Kerem Aktürkoğlu ve Icardi’ye görev verdi.

Maçta golü Muslera’ya emanet eden Okan Buruk savunma dörtlüsünü oluşturdu; Kaan Ayhan, Nelsson, Sanchez ve Berkan Kutlu’dan oluşuyordu. Tecrübeli teknik adam, orta sahada Kerem Demirbay ve Torreira’yı, hücum hattının sağ kanadında Barış Alper Yılmaz’ı, ortada Mertens’i ve sol kanatta da Kerem Aktürkoğlu’nu görevlendirdi. Okan Buruk, İcardi’yi en uçtaki alana sürdü.

Galatasaray, Başakşehir maçına şu 11’le başladı:

“Muslera, Kaan Ayhan, Nelsson, Sanchez, Berkan Kutlu, Kerem Demirbay, Torreira, Barış Alper Yılmaz, Mertens, Kerem Aktürkoğlu, İcardi.”

SARI-KIRMIZI TAKIMDA 4 KAYIP

Galatasaray’da Başakşehir maçında 4 oyuncu forma giyemedi. Sarı-kırmızılılarda sakatlıkları bulunan Abdülkerim Bardakcı, Hakim Ziyech, tedavisi devam eden Sergio Oliveira ve Afrika Uluslar Kupası’nda ülkesi Fildişi Sahili ile Nijerya’ya karşı finalde oynayacak olan Serge Aurier de kayıplar arasındaydı. Başakşehir maçındaki isimler.

SANCHEZ VE KEREM AKTÜRKOĞLU KART LİMİTİNDE

Sarı-kırmızılılarda Başakşehir maçı öncesi 2 futbolcuda kart limiti bulunuyor. Galatasaray’da Davinson Sanchez ve Kerem Aktürkoğlu, Başakşehir maçında sarı kart görmeleri halinde, Süper Lig’in 26. haftasında deplasmanda oynanacak MKE Ankaragücü maçında kart cezası nedeniyle forma giyemeyecek.

KÖHN VE VINICIUS YEDEKTE

Galatasaray’ın devre arasında Almanya Bundesliga 2. Lig takımlarından Hannover 96’dan kadrosuna kattığı 25 yaşındaki sol bek Derrick Köhn ve devre arasında forma giyen 28 yaşındaki Brezilyalı pivot Carlos Vinicius. İngiltere Premier Lig ekiplerinden Fulham’dan kiralık olarak transfer edilen futbolcu, Süper Lig’de 25. sırada yer alacak. Hafta içinde oynanan Başakşehir maçında yedek olarak oynadı. Maç öncesinde taraftarların yoğun desteğine alkışlarla karşılık veren Köhn ve Vinicius, teknik direktör Okan Buruk’un görevlendirmesi halinde sarı-kırmızılı formayla ilk lig maçını oynayacak.

Öte yandan Galatasaray’ın devre arası transferinden İngiltere Premier Lig’in bir diğer takımı Nottingham Forest’tan transfer edilen 31 yaşındaki Fildişi Sahilli sağ bek Serge Aurier, sarı-kırmızılı formayı, forma giydiği için giymedi. Afrika Uluslar Kupası’nda finalde Nijerya’yla karşılaşacağız.

Carlos Vinicius daha önce Galatasaray formasıyla ilk maçını Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Bandırmaspor’a karşı oynamıştı. Maçı 4-2 kazanan Galatasaray adına Vinicius, takımının 4. golünü 90+5. dakikada attı.

DUBOIS BAŞAKŞEHİR FORMASI İLE RAMS PARK’TA

Galatasaray’ın sezon başında forma şansı bulamaması nedeniyle Süper Lig ekiplerinden Başakşehir’e sezon sonuna kadar kiralanan 29 yaşındaki Fransız sağ bek Leo Dubois, Rams Park’ta sahaya Başakşehir formasıyla Galatasaraylı taraftarların karşısına çıktı. Başakşehir karşılaşmasına 11. dakikada başlayan Dubois, daha önce Süper Lig’in 5. haftasında Galatasaray’a karşı forma giymişti. Sarı-kırmızılıların 2-1 kazandığı karşılaşmaya ilk 11’de başlayan Dubois, takımının tek golünü 64. dakikada kaydetti.

ÇAĞDAŞ ATAN’DAN 6 DEĞİŞİKLİK

Başakşehir Teknik Direktörü Çağdaş Atan, Galatasaray maçında 6 değişiklik yaptı. Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Hatayspor maçında forma giyen; Galatasaray mücadelesinde Deniz Dilmen’in yerine Mahmut Tekdemir, Serdar Gürler, Abeid, Aleksic ve Keny, Volkan Babacan, Dubois, Josef, Deniz Türüç, Figueiredo ve Piatek görev aldı.

Başakşehir, Galatasaray ile mücadelesinde sahaya şu 11’le çıktı:

“Volkan Babacan, Dubois, Ba, Opoku, Lima, Josef, Deniz Türüç, Emirhan İlkhan, Kemen, Figueiredo, Piatek.”

BAŞAKŞEHİR’DE 4 KAYIP

Başakşehir, Galatasaray deplasmanına 4 eksik oyuncusuyla geldi. Duarte, Pelkas, Ömer Ali Şahiner ve Szysz sakatlıkları nedeniyle Galatasaray maçında forma giyemedi.

Öte yandan, Başakşehir’in Çin temsilcisi Wuhan Three Towns kadrosundan devre ortasında transfer ettiği 32 yaşındaki hücum oyuncusu Davidson, Galatasaray karşılaşmasında yedek olarak forma giydi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu