Haber

Ekvator Ginesi’nde 6 Marburg virüsü vakası daha tespit edildi

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Ekvator Ginesi’nde 6 Marburg virüsü vakası daha tespit edildiğini açıklayarak toplam vaka sayısını 15’e çıkardı.

DSÖ’den yapılan yazılı açıklamaya göre Ekvator Ginesi’nde 6 yeni olayla birlikte laboratuvarda doğrulanan vaka sayısı 15’e ulaştı.

Bu vakalardan 11’i hayatını kaybederken, teyit edilen bir vakanın akıbeti bilinmiyor.

Ülkede olası olay sayısı 23’e yükselirken, en çok etkilenen bölge Litoral ilindeki Bata oldu.

DSÖ, farklı müdahale yöntemlerini güçlendirerek Ekvator Ginesi Sağlık Bakanlığı’nı desteklemeye devam ediyor.

30 Mart’ta DSÖ, bu salgının oluşturduğu halk sağlığı riskini ulusal düzeyde çok yüksek, alt bölgesel düzeyde yüksek, bölgesel düzeyde orta ve küresel düzeyde düşük olarak değerlendirdi ve Ekvator’a uluslararası seyahat veya ticarete kısıtlamalar önerdi. Gine.

Ekvator Ginesi’ndeki ilk Marburg virüsü vakası 13 Şubat’ta açıklandı.

marburg virüsü

Ebola’nın yakın akrabası olduğu belirtilen Marburg virüsü ilk olarak 1967 yılında Almanya’nın Marburg kentinde bir laboratuvarda tespit edildi.

Meyve yarasaları yoluyla bulaşan Marburg virüsü, vücut sıvıları veya enfekte bireylerin teması yoluyla insanların arasında yayılıyor. Enfekte bireylerde yüksek ateş, şiddetli baş ağrısı, halsizlik ve kusma gibi belirtiler aniden ortaya çıkar ve birçok hastada 7 gün içinde ciddi hemorajik belirtiler gelişir.

Aşısı veya özel bir tedavisi bulunmayan Marburg virüsünde ölüm oranı yüzde 23 ile yüzde 90 arasında değişiyor.

2005 yılında Angola’da meydana gelen Marburg virüsü salgınında, virüsün bulaştığı 252 kişinin yüzde 90’ı hayatını kaybetmişti.

2018 yılında Batı Afrika ülkesi Sierra Leone’de bir yarasada virüs bulunmasına rağmen olay insan ırkının ortasında kayıtlara geçmemişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu