Yaşam

Cihannüma Derneği tarafından ikinci Anadolu Şiir Akşamları Aksaray’da düzenlendi.

Zinciriye Medresesi’nde saat 20.30’da Cihannüma Aksaray İl Temsilcisi Mustafa Avşar ve Cihannüma Kültür Sanat Komite Başkanı Enes Güneyli’nin selamlamalarının ardından ilki düzenlenen şiir gecesinde ülkemizin farklı şehirlerinden otuzu aşkın şairin katıldığı program Amasya’da rahmetli şair Seyfeddin KARAHOCAĞIL anısına, Genel Başkan katıldı. Rıza Yorumaz’ın açılış konuşmasıyla başladı.

Yorulmak bilmeyen konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Şair, halktan gelen ilhamları kaleme alan kişidir. Şair, yaşadığı dünyayı, olayları ve insanları herkesten farklı algılayan kişidir. Şair bu dünyada yaşar ama bu dünyada yaşamaz. İşte Anadolu Şiir Akşamları ile yılda bir kez de olsa bu sırrın peşinde olan şair dostlarımızı merkeze ulaştırmaya çalışıyoruz. Bu program aracılığıyla bir yandan yeni dostluklar kuruyor, var olanları pekiştiriyor ve kültürel hayatımızın zenginleşmesine katkıda bulunuyoruz, diğer yandan da her yıl diğer ilimizde bunu düzenleyerek, yaşatıyoruz. ve Anadolu’da daha derin nefes alıp daha çok beslenirler.

Cihannüma Anadolu Şiir Akşamları’nın üçüncüsü 2024 yılında Kastamonu’da yapılacak. Recep Garip, Erol Erdoğan, Tayyip Atmaca, Yavuz Selim Kurt, Mehmet Gözükara, Yusuf Şahin, Hayati Koca, Saadettin Yıldız, Kudret Bülbül, Mustafa Küçüktepe, Atilla Ertuğrul, Nihat Morgül , Süreyya Aydın, Hayati Koca, Hüseyin Kır, İsmail Daşdemir, Kemal Tekinbaş, Mehmet Baş, Mehmet Okumuş, Mustafa Keleş, Yusuf Gökbakan, Eyüp Azlal, Yasin Mortaş, Sezai Çiçek, Mehmet Okumuş, Hüseyin Tekinbaş gibi isimlerin yer aldığı program, Halit Yıldırım, Salih Sedat Ersöz, Şaban Çetin şiirlerini gece geç saatlere kadar seslendirdiler. .

Kültür sanat kurulu üyeleri, ses sanatçısı Cemalettin Tül, Tayfur Kurt ve Abdülkadir Çopursan’ın seslendirdiği müzik ziyafeti geceyi taçlandırdı.

Şuera; Pazar günü Ihlara Vadisi’ni gezdikten sonra gelecek yıl Kastamonu’da buluşmak üzere Aksaray’dan ayrıldılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu