Haber

BYD Atto 3 Türkiye Pazarına Giriyor

Dünyanın en çok satan elektrikli otomobil markası unvanını Tesla’dan alan BYD, kasım ayında Türkiye pazarına giriyor. Uzun zamandır beklenen BYD, Atto 3 modeliyle pazara girecek. Bu anlamda modelin BYD Atto 3 Türkiye fiyatı da belli oldu.

BYD Atto 3 Türkiye fiyatı ve özellikleri

Yakın zamanda Türkiye pazarına girmiştir. haberler Sağladığımız BYD bildiğiniz gibi kasım ayında Atto 3 modeliyle karşımıza çıkacak. Bu anlamda BYD Atto 3’ün Türkiye’deki fiyatı 1 milyon 590 bin TL oldu. Atto 3, en donanımlı versiyonu olan Tasarım paketiyle Türkiye pazarına girmeye hazırlanıyor.

Özpeynirci, aracın yüzde 10 Özel Tüketim Vergisi dilimine dahil olduğunu ancak bu ilk araç için merkezden fiyat desteği alındığını anlattı. Atto 3 özelliklerine gelince araçta 60,4 kWh batarya, 150 kW (204 PS) güç ve 310 Nm tork bulunuyor. Bu anlamda WLTP ölçümlerine göre Atto 3, kullanıcısına ortalama 420 km menzil sunuyor.

Araç, 150 kW hızlı şarj desteği sayesinde sadece 29 dakikada yüzde 30’dan yüzde 80’e çıkabiliyor. Bu anlamda Atto 3 ile yolculuğunuza kısa sürede devam etmeniz mümkün. Araç, 0’dan 100 km hıza sadece 7,3 saniyede ulaşıyor.

https://shiftdelete.net/2024-subaru-crosstrek-ozelliği-off-road

BYD Türkiye’de Eşarj ile işbirliği yaptı. Bu manada. C-SUV sınıfında Atto 3 satın alan ilk 1500 kişi, 31 Ocak’a kadar Eşarj istasyonlarında yüzde 20 indirimden yararlanacak. Ayrıca bu tarihten sonra Eşarj istasyonlarında BYD müşterilerine özel indirim fırsatları da sunulacak.

BYD Atto 3 özellikleri arasında en değerlisi muhtemelen Tasarım paketidir. BYD şu paketi içeriyor: Elektrikle açılabilen panoramik açılır tavan, elektrikli bagaj kapağı, 18 inç alaşım jantlar, sürdürülebilir vegan deri direksiyon ve koltuklar, elektrikle ayarlanabilen sürücü ve ön yolcu koltukları, ısıtmalı ön koltuklar, müzik ritmine duyarlı çok renkli ortam aydınlatması, 15,6 inç elektrikle döndürülebilen multimedya. Ekran, 8 hoparlörlü ses sistemi, sesli komut sistemi ve akıllı telefon kablosuz şarj özelliklerini standart olarak sunuyor.

BYD Atto 3 modeli klasik anahtar yerine NFC kartı ile açılmaktadır. Bu anlamda standart olarak gelen bu özellik sayesinde aracın sol dikiz aynasında bulunan NFC alanı ile aracı açıp kapatmak mümkün hale geliyor.

Güvenlik açısından da önemli özelliklere sahip olan BYD Atto 3, Euro NCAP Güvenlik Testlerinde en yüksek puan olan 5 yıldıza sahiptir. BYD Atto 3’te ön orta hava yastığı, İleri Çarpışma Uyarı Sistemi, Otomatik Acil Durum Fren Sistemi, Çarpışma Sonrası Uyarı Sistemi, Şerit Takip Asistanı, Şerit Değiştirme Asistanı, Trafik İşareti Tanıma Özelliği, Akıllı Hız Sonu Kontrolü olmak üzere 7 hava yastığı bulunuyor. Birçok sistemi bir arada sunmaktadır.

Tasarımıyla etkileyici bir atmosfere sahip olan BYD’nin, ardından Türkiye pazarına hangi modelleri sunacağı merak konusu.

BYD Atto 3’ün Türkiye fiyatı hakkında ne düşünüyorsunuz? Beklentilerinizi ve yorumlarınızı bizimle paylaşın.

Kaynak: Shiftdelete / Araba

haber-darica.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu