Ekonomi

Bakan Kurum’dan değerli açıklamalar

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı İstanbul’da “Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Model Kurul Değerlendirme Toplantısı”ifadelerde.

İşte Bakan Kurum’un açıklamalarından öne çıkanlar:

Şu anda bu masada alanında kendini ispatlamış hocalarımız var. Çevrenin aklı bugün bu salondadır. Bu akıl milletimizin ortak aklıdır. Bu uzun soluklu süreçte bizlere katkılarını esirgemeyen hocalarımıza şükranlarımı sunuyorum. Yapılan çalışmalarda ülkemiz için ulaştığımız uygulamaların sonuçlarını sunmak istiyorum. 13 kümemiz çalıştı. Atılacak adımları tek tek belirlediler. Hatta yasal ve anayasal düzenlemeler yaparlar.

Bu kapsamda afet riski yüksek bölgelerde hızlı bir şekilde barınma altyapısı kuracağız. 81 ilde tüm afet türleri için erken uyarı gözlem istasyonlarını yaygınlaştıracağız.

Bütün millet bahçelerini afet toplanma alanı ve sığınak haline getireceğiz. Eğitim noktasında çalışmaların yapılması gerektiğini öngörmüşlerdir. Afet bilgilendirme kurslarının yaygınlaştırılması için bu çalışmaları hayata geçireceğiz.

Mevcut baz istasyonlarının güçlendirilmesi, deprem bölgesinde haberleşmenin tek elden yürütülmesi ve taşınabilir baz istasyonları ile ilgili kararlar alınmıştır. Canlı fay haritalarını güncelleyeceğiz.

habercatalca.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu